Sedert enkele jaren heeft de supermarktketen Aldi ook mobiele telefoons in het assortiment. De Wolfgang smartphone met een 4,3 inch beeldscherm is sindsdien het best verkochte model. Deze smartphone is in een nieuw jasje gestoken en heeft aanzienlijke verbeteringen ondergaan. Het toestel is bijvoorbeeld een stuk sneller dan zijn voorganger. De prijs is gelijk gebleven. Een high end Wolfgang mobiel kopen voor de aantrekkelijke prijs van EUR 169 blijft dus ongewijzigd.

De Wolfgang AT-AS43D3 is een verbeterde uitvoering van de Wolfgang AT-AS43D2, welke afgelopen zomer gelanceerd werd. De nieuwe Wolfgang gsm is overigens de derde generatie van dit type smartphone. De eerste uitvoering, de Wolfgang AT-AS43D, dateert alweer van begin 2012 en is net zoals de vorige generaties uitgevoerd met een 4,3 inch touchscreen.

Specificaties Wolfgang AT-AS43D3
Het telefoontoestel draait op Android 4.1 Jelly Bean software in plaats van Android 4.0 en de nieuwe Wolfgang is met zijn 1 Ghz dualcore chipset tweemaal zo snel dan het vorige model. Zodoende worden 3D animaties een stuk vloeiender weergegeven. Ook het ontbreken van vooraf geïnstalleerde applicaties komt de snelheid van de AT-AS43D3 ten goede. Dit zou ook de reden moeten zijn dat het toestel zelfs sneller is dan toestellen met vergelijkbare specificaties.

Tevens is de netwerk ondersteuning van de mobiele telefoon sterk uitgebreid. De vorige dualband modellen waren alleen te gebruiken op de mobiele netwerken in Europa. Het toestel is nu voorzien van een quadband en is zodoende in de hele wereld te gebruiken. De Wolfgang is ook geschikt gemaakt voor het UMTS netwerk om snel grotere bestanden te versturen. Een nieuwe behuizing maakt de Wolfgang AT-AS43D3 weer bijtijds en fraai om te zien.

Twee simkaarten en 5 megapixel camera
Niet alles is aangepakt. Zo is de nieuwe Wolfgang smartphone nog steeds voorzien van een slide toetsenbord op het touchscreen. De camera op de achterzijde heeft 5 megapixels en de camera aan de voorkant heeft 1,3 megapixels. De Wolfgang telefoons zijn groot geworden door de standaard optie om er twee simkaarten in te kunnen plaatsen. Ook deze toepassing is uiteraard in stand gehouden. Echt goedkope en betrouwbare gsm aanbiedingen zijn zeldzaam, maar met de Wolfgang AT-AS43D3 kun je prima voor de dag komen. Vanaf eind april is deze telefoon verkrijgbaar in de Aldi winkels.