Zakenkrant The Wall Street Journal meldt dat op basis van berichten van insiders, Apple met Comcast in gesprek is over een gezamenlijke streaming televisie-service. Comcast is de grootste Amerikaanse aanbieder van kabeltelevisie. De gezamenlijke service die wordt aangeboden zal gebruikmaken van een settopbox van Apple, mogelijk kan dit de nieuwe Apple TV zijn. Met de settopbox kunnen gebruikers programma’s, wedstrijden en films opnemen en daarbij (live) televisie kijken. Opnames worden online opgeslagen. Uit eerdere geruchten leek Apple ook met andere providers buiten de Verenigde Staten te praten, Apple zelf zegt hier echter niets over.

Apple gaat volgens The Wall Street Journal videostreams apart van ander internetverkeer vervoeren omdat de videobeelden van dezelfde kwaliteit moeten zijn als op de normale settopbox van Comcast. Verder meldt de zakenkrant dat de gesprekken tussen Comcast en Apple nog niet in een vergevorderd stadium zitten. De partijen zouden nog een meningsverschil hebben over de hoeveelheid controle die Apple straks zal krijgen over Comcasts klanten. Apple nou namelijk zijn gebruikers via de geregistreerde Apple-accounts willen laten inloggen. Comcast wil liever de gegevens van zijn eigen klanten blijven beheren. Naar verluidt verschijnt de nieuwe Apple TV later dit jaar. Het zal volgens vele geruchten de meest geavanceerde versie worden tot nu toe. Het mediakastje krijg waarschijnlijk een App Store met onder meer games en ook gaan er geruchten over tv on demand.

Het is niet verstandig bij een sim only kopen weinig data te nemen. Bij Apple weet je dat je veel internet data verbruikt. Het is dan ook verstandig een abonnement te nemen met voldoende data.