Kiest u voor een standaard abonnement met gsm of een sim only? Welke keuze u ook maakt het is belangrijk om te vergelijken. Zorg ervoor dat u meerdere aanbieders vergelijkt zodat u niet te veel betaald voor het abonnement. De voorwaarden van de abonnementen zijn ook belangrijk om te weten. Zo moet u weten of het mogelijk is om belminuten mee te nemen naar de volgende maand.

Hoeveel belminuten krijgt u voor hoeveel geld? Wat zijn de kosten als u buiten de bundel belt? Hoeveel sms’jes zitten er in de bundel en wat zijn de kosten van de sms’jes? Is internetten inbegrepen bij het abonnement en is deze per mb of ongelimiteerd? Vergelijk op deze manier de aanbieders van de abonnementen.

Telefoon kiezen
Maak een keuze uit de telefoons die worden aangeboden en kies de belbundel die het beste bij u past. Bij het kiezen van een mobiele telefoon is het belangrijk om te weten dat nieuwe modellen het duurst zijn. Als u een gratis telefoon wilt met een nieuw model gsm dan betaald u relatief veel voor de belbundel waarbij de telefoon gratis is.

De prijs van de gsm zit verrekend in het beltarief van de bundel. Als u een goedkoper model kiest welke ook gratis is dan hoef u maar minder te betalen per maand. De keuze van de telefoon heeft dus een grote invloed op de kosten van het abonnement.