Vorige week zijn de nieuwe iPhone toestellen geïntroduceerd. Als grote verrassing is er ook een grotere versie van de iPhone 6 gekomen, de iPhone 6 plus. Wat zijn hier nou de voor en nadelen van? In dit bericht zetten wij dit allemaal op een rijtje.

Nadelen
Om maar direct te beginnen met het grootste nadeel is dat kwetsbaarheid van de telefoon verhoogd is. Doordat er meer glas in de telefoon verwerkt is zal deze ook sneller beschadigen. Dit nadeel is simpel op te lossen door een screenprotector van bijvoorbeeld ZAGG te kopen. Op deze manier zal dit nadeel snel vergeten worden.

Een ander nadeel is de misschien wat onhandigheid in draagbaarheid. Het vasthouden zal niet meer met 1 hand gaan en het meenemen in je broekzak zal ook lastiger zijn.

Voordelen
– Het is gebruiksvriendelijker voor diensten als Netflix. Het kijkt namelijk een stuk prettiger op een groter scherm.
– Je zult over het algemeen minder in hoeven te zoomen op bepaalde objecten(denk bijvoorbeeld aan nieuwsartikelen en dergelijke). Dit is voor veel mensen een belangrijk punt binnen het beslissingsproces.
– Als je als gebruiker brede vingertoppen hebt is een groter scherm natuurlijk een stuk gemakkelijker.

Conclusie
Het aantal voordelen zijn er voor veel mensen meer dan het aantal nadelen. Op deze manier probeert Apple te voldoen aan de nieuwe wensen van de consument. Daarbij komt natuurlijk dat Apple zich mee beweegt op de trend en de voetsporen volgt van concurrent Samsung. Samsung bracht eerder al meerdere smartphones uit met grotere schermen en grotere verhoudingen.