Een nieuwe telefoon of abonnement hoeft niet altijd een nieuw nummer met zich mee te brengen. En dat is handig, want om al je vrienden en familie bij elk nieuw abonnement te moeten doorgeven dat je een nieuw nummer hebt, is niet ideaal. Daar is nummerbehoud voor in het leven geroepen: Je belt met een nieuw abonnement, maar nog steeds met je oude nummer.

Nieuw abonnement, oud nummer
Binnen twee maanden loopt je oude abonnement af. Tijd om een nieuw abonnement uit te zoeken, daar misschien een nieuwe telefoon bij te nemen en alles af te sluiten. Zeker als je je oude nummer wilt behouden is het aan te raden om op tijd nummerbehoud aan te vragen. Zeg je je oude abonnement namelijk op, maar vergeet je door te geven dat je je nummer wilt behouden, dan kan het zomaar voorkomen dat je telefoonnummer weg is. Je krijgt dan een nieuw nummer bij een nieuwe provider.

Wil je je telefoonnummer behouden, dan kun je beter je nieuwe abonnement aanvragen zonder zelf je oude abonnement op te zeggen. Wees gerust, je hoeft niet bang te zijn dat je straks een dubbel abonnement hebt. Je nieuwe provider geeft namelijk aan je oude provider door dat je een nieuw abonnement met nummerbehoud hebt afgesloten. Op het moment dat je oude abonnement afloopt, gaat je nieuwe abonnement in. En kun je gewoon blijven bellen met je oude nummer.