Een telefoon abonnement kan niet zomaar worden opgezegd en ook het overstappen van abonnement zal in veel gevallen alles behalve makkelijk zijn. Voor een telefoon abonnement geldt namelijk altijd dat er door jou als consument is ingestemd met een contract. Dit contract kent altijd een bepaalde periode waarvoor deze geldig is en binnen deze periode is het dan ook zeer zeker niet de bedoeling dat er opgezegd of overgestapt wordt door de consument. In het contract staat ook beschreven wat de gevolgen voor de consument kunnen zijn in het geval deze toch een van beiden wil gaan doen tijdens het contract. In veel gevallen zal het dan zo zijn dat een nog resterend bedrag dat een provider in de periode van het contract nog van de consument zou gaan ontvangen als boete aan de consument wordt opgelegd en vaak is het dan voordeliger om gewoon het abonnement te behouden voor de periode die ook in het contract staat tussen consument en telefoon provider.

Opzeggen en afsluiten

Een telefoon abonnement wat ooit met een telefoon is aangekocht is vaak gunstig om op te zeggen op het moment dat de 12 of 24 maanden van het contract voorbij zijn. Kosten die dan namelijk aan het abonnement gekoppeld zijn liggen vaak veel te hoog en opzeggen en een nieuw abonnement elders afsluiten is dan vaak de goedkoopste optie die men als consument heeft.

Lagere abonnementskosten

Die goedkoopste optie zal dus ook altijd lagere abonnementskosten tot gevolg hebben. De telefoon is inmiddels ook afbetaald natuurlijk, dus sim only is dan het perfecte alternatief wat je hebt bij alle telefoon providers. Veel consumenten zullen echter ook graag weer een nieuwe mobiele telefoon willen hebben en dan en dan begint het proces met het mobiele telefoon abonnement en de extra kosten die hierin zitten verwerkt voor het afbetalen van de mobiele telefoon weer helemaal opnieuw voor een periode van 12 of 24 maanden.