Wanneer u prepaid wilt bellen dan kunt u kiezen voor een prepaid aanbieding inclusief gsm of u kunt uw eigen telefoon behouden. Als u een prepaid pakket koopt dan ontvangt u een prepaid telefoon en een prepaid simkaart. Als u uw eigen telefoon wilt gebruiken dan moet deze wel geschikt zijn om prepaid mee te bellen. Kijk van tevoren of uw gsm simlockvrij is.

Prepaid pakket
De prepaid telefoons die worden aangeboden bij een prepaid pakket zijn duurder dan bij een standaard abonnement waarbij u een gsm krijgt. Dit komt doordat u geen abonnementskosten betaald bij een prepaid kaart. De prijs van de gsm zit normaliter in de abonnementsprijs inbegrepen waardoor de gsm zo goedkoop wordt aangeboden. De keuze uit prepaid telefoons is meestal beperkter doordat u gebonden bent aan de aanbiedingen van de providers.

Eigen gsm gebruiken met prepaid kaart
U hoeft geen nieuwe gsm te kopen als u prepaid wilt bellen. Wanneer u zelf al een goed toestel hebt dat u wilt gebruiken dan kunt u deze telefoon behouden en de prepaid sim kaart in deze telefoon stoppen. Kijk eerst voor u een prepaid kaart koopt of deze past bij uw gsm. Het kan zijn dat uw telefoon niet simlockvrij is waardoor u gebonden bent aan dezelfde provider.