Het grootste gedeelte van de telefoon abonnementen gebruikers sluiten vaak een abonnement af in combinatie met een toestel. De prijs van het toestel zit dan normaal gesproken doorberekend in de maandprijs tenzij men het toestel vooraf al betaald tegen kostprijs. Omdat bijna alle smartphones tegenwoordig alles kunnen verouderen deze ook niet zo heel snel. Een Sim Only abonnement biedt hierbij een goede en goedkope uitkomst.

Sim only abonnementen vergelijken
Op het internet is het gemakkelijk een Sim Only abonnement te vergelijken. Wanneer al het maandelijkse verbruik in kaart is gebracht kan je deze gegevens gemakkelijk invoeren op een abonnementen vergelijker. De vergelijker zal dan automatisch de beste deals naar voren toveren van diverse providers. Op deze manier bespaar je altijd meer geld dan wanneer je een abonnement in de winkel zou afsluiten.

Sim Only in combinatie met een los toestel
Een nieuwe trend die opkomt zijn de Sim Only abonnementen in combinatie met een los toestel. Beide producten worden vaak dan los van elkaar gekocht om zo de goedkoopste deals te vinden. Een los toestel kan bij één winkel namelijk in de aanbieding zijn en bij een andere winkel is het Sim Only abonnement heel goedkoop. Zo kunnen de voordeeltjes behoorlijk oplopen.