Eindelijk je mag een nieuwe telefoon uitzoeken. Dat voelt vaak goed, want voor je gevoel is je toestel oud en niet meer van deze tijd. Maar als je eens goed naar je mobiel kijkt? Zou die nog een jaartje mee kunnen denk je?

Een grote groep mensen kiest voor een nieuw abonnement en mogen dan een nieuwe mobiel uitzoeken. Dit terwijl hun oude mobiel in principe nog werkt en goed is. Indien je geld wilt besparen, zou het een goede keus zijn om de kosten van je het abonnement dat je wilt aanschaffen te vergelijken met een Sim only abonnement of een prepaid.

Het verschil tussen een nieuw abonnement en een sim only of prepaid is verschrikkelijk groot. Je met je ‘oude telefoon’ honderden euro’s per jaar besparen. En laat dit nou net het geld zijn wat je tekort komt. Waarom zou je dan voor die nieuwe telefoon kiezen?

Als mensen zich eenmaal hebben ingesteld op het krijgen van een nieuwe telefoon, zijn ze vaak niet meer bij te draaien. Als je telefoon nog goed is, hebben een sim only of prepaid de volgende voordelen:

  • Het is goedkoper. Reken het zelf maar uit. Je bespaart gegarandeerd een hoop geld!
  • De contracten zijn korter bij een Sim Only
  • Je hebt vaak meer belminuten, SMS’jes en internet. En dat terwijl je ook nog eens minder betaald ook.

Wanneer je telefoon kapot is, zou je er ook voor kunnen kiezen om een tweedehandse telefoon te kopen. Er zijn namelijk veel mensen die hun telefoon vroegtijdig weg willen doen, omdat ze niet tevreden zijn over het toestel of bijvoorbeeld geld nodig hebben. Deze tweedehandse telefoons werken vaak prima buiten een paar gebruikskrasjes om. Op deze tweedehandse telefoon zou je dan een Sim Only abonnement of een prepaid kunnen zetten.

Het vergelijken van het mobiele abonnement dat je wilt aanschaffen met een sim Only abonnement of een prepaid heeft dus veel voordelen. Er zijn op het moment verschillende Sim Only’s op de markt en daar zit er vast wel eentje bij die goed bij je past.

Mocht je nog steeds voor een dikke iPhone willen gaan. Dan moet je de iPhone abonnementen vergelijken. Hier staan vele abonnementen met oudere modellen van de iPhone of de nieuwste modellen. Deze worden allemaal aangeboden tegen een zeer schappelijke prijs. Zeker eens de moeite om te kijken dus.