Elke telefoon die gebruik wil maken van het mobiele netwerk heeft minimaal één simkaart nodig. Dit is ook de reden dat er in Nederland meer mobiele telefoonaansluitingen zijn dan inwoners. Momenteel ligt dit aantal rond de 21,5 miljoen terwijl er maar ongeveer 17 miljoen inwoners van Nederland zijn. Dit verklaard ook het grpte aanbod van mobiele telefoonproviders die ook nog eens verschillende abonnementen en verschillende abonnementsvormen verkopen. Wat is nu voor u de beste optie? Welke provider is voor u goed? Welke abonnementsvorm of misschien toch prepaid?

Een sim only abonnement of toch een prepaid simkaart?
Een goedkope prepaid simkaart wordt door velen gezien als één van de goedkoopste manieren om te smsen, bellen en om gebruik te maken van mobiel internet. Dit is dan ook de reden dat een prepaid simkaart nog altijd erg populair is en veel Nederlandres deze simkaarten bestellen via het internet. Voor €5,- per simkaart heeft u er namelijk al ééntje, een laag bedrag dus. Een prepaid kaart is naast de snelheid en de lage instapprijs ook nog eens goed voor de portemonnee doordat u nooit teveel betaald. Het feit dat u een prepaid tegoed moet hebben om het mobiele netwerk te gebruiken zorgt ervoor dat u nooit meer uitgeeft dan u van te voren heeft begroot. En dus, geen geld uitgeeft dat u niet heeft. Hierom is dit ook ideaal voor kinderen en anderen met een laag budget die graag de kosten overzichtelijk houden.

Een mobiel abonnement voor toegang tot het mobiele netwerk
Een telefoonabonnement is momenteel het populairst onder de smartphone gebruikers in Nederland, dit komt doordat u bij de meeste telefoonabonnementen een mobiele telefoon gratis krijgt. Toch is dit voor velen niet de beste keuze als er gekeken wordt naar de maandelijkse kosten die zo’n telefoonabonnement met zich mee brengt. Een sim only abonnement is namelijk in veel gevallen simpelweg 50% goedkoper. Bekijk het aanbod voordat u een abonnement aanschaft dus eens goed, en vergelijk desnoods eens op verschillende vergelijkingssites wat voor uw belgedrag de beste oplossing is.